Δραστηριότητες

  • 3Σεμινάρια Αγωγής Υγείας, (Πρώτων Βοηθειών-Φροντίδας Ηλικιωμένων-Φροντίδα παιδιών-Διατροφής-Αντιμετώπισης Ασθενειών κ.α.)
  • Διασωστική βοήθεια, με την ομάδα διάσωσης πού διαθέτει, σε καταστάσεις ανάγκης- κρίσεων αλλά και σε καθημερινότητα, όπως στους αγώνες μπάσκετ στο Παλέ ντε σπορ- ποδοσφαίρου στο γήπεδο Κλεάνθης Βικελίδης κ.α. αλλά και σε μεγάλες διοργανώσεις όπως στους παγκόσμιους αγώνες στίβου- στο βαλκανικό φάιναλ φορ βόλεϋ κ.α, διασφαλίζοντας την υγεία φιλάθλων και αγωνιζομένων.
  • Πληροφόρηση και καθοδήγηση, σε ασθενείς πολίτες για κλείσιμο ραντεβού σε νοσοκομεία – για τα δικαιώματα τους μέσα στο Ε.Σ.Υ. - για μορφές και οδούς θεραπείας – για το ιατρικό δυναμικό κ.α. - το πουγγί της υγείας σε άπορα παιδιά – οικογένειες και ευπαθείς ομάδες (δική της πατέντα), με υγειονομικό – φαρμακευτικό και επιδεσμικό υλικό που εξασφαλίζεται με δωρεές και προσφορές πολιτών και φορέων.
  • Το περιοδικό <ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΥΓΕΙΑΣ>, εκδίδεται και διανέμεται μηνιαία & δωρεάν – διαχέεται σε όλο τον χώρο της υγείας (Νοσοκομεία κλινικές – ΟΓΑ – ΙΚΑ – ΟΠΑΔ – Ιδρύματα, σε βιβλιοπωλεία – Στεκια κ.α.)
    ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ!!!!!! Με εργασία – άρθρα – προσφορές ιατροφαρμακευτικού υλικού – χορηγίες – Δωρεές σας.


Οι δραστηριότητες της Αλληλεγγύης ζωής είναι οι ακόλουθες:

Ένταξη στο εθνικό και νομαρχιακό μητρώο φορέων κοινωνικής φροντίδας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και στο ειδικό μητρώο εθελοντικών μη κυβερνητικών οργανώσεων (Ν.2646/98)

Συνεργασίες με την Ά Διοίκηση Υγειονομικής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και την επιτροπή ΑΜΕΑ και εθελοντισμού Βορείου Ελλάδος.

Λειτουργεί σε καθημερινή βάση δίκτυο συνεργαζόμενων πολιτών και φορέων (νομαρχίες, δήμοι, κοινότητες, κοινωνικές υπηρεσίες και επιτροπές, ΜΚΟ, ναοί, πολιτιστικοί σύλλογοι, σύλλογοι ΑΜΕΑ, σχολεία, ιδρύματα) με στόχο την ενημέρωση, συγκέντρωση υλικού όπως (είδη ρουχισμού, υπόδηση, φαρμακευτικό υλικό, εργαλεία υποστήριξης ατόμων με ειδικές ανάγκες, έπιπλα, τρόφιμα) για την διαχείριση και την προώθηση όλου του υλικού για ευπαθείς ομάδες πολιτών.

Σκοπός της “Αλληλεγγύης Ζωής”, είναι η ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ φορέων και πολιτών για την υποστήριξη των ευπαθών ομάδων, που ζουν σε υποβαθμισμένες συνθήκες και αντιμετωπίζουν δυσκολίες, στην κοινωνική και οικονομική ζωή, υποφέρουν από φτώχεια και δεν έχουν τις ευκαιρίες να δημιουργήσουν προϋποθέσεις μιας αξιοπρεπούς και αυτόνομης διαβίωσης.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΖΩΗΣ, σε συνεργασία με παρεμφερή φορέα αναλαμβάνει για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ευπαθών ομάδων τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης στο γραφείο της αλλά και σε αποθήκη σε κεντρικό σημείο της πόλης. Εκεί συλλέγονται είδη είδη ιματισμού όλων των ηλικιών, σχολικά είδη, παιχνίδια, βιβλία, έπιπλα, τρόφιμα, αναπηρικά αμαξίδια, ιατροφαρμακευτικό υλικό και πολλά άλλα με στόχο την υποστήριξη οικογενειών που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας. Ακόμη η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΖΩΗΣ μέσα από αυτή τη δραστηριότητα της εξυπηρετεί 450 πολίτες σε μηνιαία βάση κυρίως άπορες οικογένειες άστεγους , πρόσφυγες, μετανάστες οι οποίοι ζουν μόνιμα αλλά και νόμιμα στην Ελλάδα, πληθυσμιακές ομάδες με οικονομικές δυσκολίες . Παιδιά ανήλικα ηλικίας από 5-16 ετών εγκαταλελειμμένα, κακοποιημένα και παραμελημένα από τούς γονείς. Επίσης, αναπτύσσει συνεργασίες με ιδρύματα, γηροκομεία και διάφορους φορείς που υποστηρίζουν αντιστοίχους πληθυσμούς για τη παράδοση του υλικού, με στόχο την εξυπηρέτηση των ευπαθών ομάδων και την καλύτερη συνεργασία.

Συνεργασίες με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς για την κάλυψη αναγκών των ευπαθών ομάδων και των μελών της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΖΩΗΣ για την επίτευξη των στόχων.

Αναζήτηση οικονομικής ενίσχυσης επιχορηγήσεων δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και από ιδιώτες για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών και μεταφορικών οχημάτων για την παραλαβή υλικού.

Διοργάνωση εκδηλώσεων, συμμετοχή σε κοινωνικές, αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες για την προώθηση των στόχων μας των κοινωνική ευαισθητοποίηση σε θέματα κοινωνικής φροντίδας.

 

Σεμινάρια Πρώτων βοηθειών απο την ΜΚΥΟ ''Αλληλεγγύη υγείας''

seminarioprwtesboh8eies

Λυρτζής Γ. Χρήστος

Ιατρός

 

Κατεβάστε την παρουσίαση σε ψηφιακή μορφή από το ακόλουθο σύνδεσμο: Παρουσίαση

 

 

 

 

 


 
NEA YGEIAS